DiverGen IT Services and Security, SugarCRM, CRM, zenprise

SugarCRM tipp: Hogyan állíthatunk be pénznemeket?
crm, sugarcrm, értékesítési CRMA SugarCRM-et világszerte több százezren használják és ez a szám folyamatosan növekszik. Jelenleg 25 nyelven elérhető és világszerte több, mint 270 terjesztő partnerrel dolgozik. Egy nemzetközileg elismert és használt CRM rendszer nem működhet megfelelően paraméterezhető pénznem beállítások nélkül.
Alapértelmezett pénznem
Az "Adminisztrátor" menü rendszerszintű beállításai között kapott helyet a "Helyi" menüpont, ahol a SugarCRM alapértelmezett lokalizációs beállításai találhatók. Itt adhatjuk meg a Pénznem mellett többek között az ISO 4217 kódot, ami a valuták és az egyes pénznemek jelölésének 3-karakteres kódjait tartalmazó nemzetközi szabvány (USD, HUF, EUR, stb.), a pénznem szimbólumot (Ft, $, €, stb.) a tizedesjelet és a használni kívánt ezres elválasztó karaktert. Az alapértelmezett valutát a SugarCRM-ben természetesen nem lehet törölni sem itt, sem a "Pénznemek" menüpontban.
Valuták és átváltási árfolyamok beállítása
Szintén a SugarCRM "Adminisztrátor" menüjében találjuk a további valuták felvitelére és átváltási árfolyamaik beállítására szolgáló "Pénznemek" menüpontot. Itt a fent ismertetett adatokon túl megadhatjuk, a rögzített valuta státuszát (aktív / inaktív), valamint az átváltási rátát.
Az átváltás és megjelenítés SugarCRM-ben a következők szerint működik: amennyiben alapértelmezett pénznemként forintot (HUF) adtunk meg, akkor minden pénzügyi adatot forintban jelenít meg a rendszer. Természetesen a lehetőségeknél (Opportunity) megadhatjuk a bevételi számokat valamennyi előzőleg felvitt pénznemben, és a SugarCRM az átváltási rátánál megadott szám alapján számolja át az alapértelmezett valutának megfelelően.
Például:
Alapértelmezett pénznem: HUF
Beállított pénznem: USD (árfolyam: 1USD = 220HUF)
Átváltási ráta: 0,004545455 (1/220)
Alapértelmezett pénznem: HUF
Beállított pénznem: EUR (árfolyam: 1EUR = 335HUF)
Átváltási ráta: 0,002985075 /1/335)
 
CRM, SugarCRM, zenprise, társadalmi szerepvállalásCRM, SugarCRM, zenprise, letölthető dokumentumok