DiverGen IT Services and Security, SugarCRM, CRM, zenprise

3 lépés ahhoz, hogy mindenki visszahívjon
Mások folyamatos és eredménytelen hívogatása telefonon: szívás. Olyan emberek, akiktől üzletet remélsz, tartoznak neked, vagy információt vársz tőlük. A legtöbben naponta kénytelenek alámerülni az eredménytelen telefonálgatás feneketlen mocsarába.
Jöjjön 3 tipp, amivel gyakrabban fognak visszahívni, mint egy adóellenőrt!
(Lábjegyzet: ezek a tippek arra vonatkoznak, hogyan érjünk el visszahívást azoknál, akiket ismerünk. Az ismeretlen megkeresések (cold call) más képességeket igényelnek.)
Első lépés: Közöld minél előbb, mit akarsz!
crm, sales, visszahívásAz olyan SMS-ek, hangposta-üzenetek és e-mailek, mint a „Hívj vissza, kérlek!” vagy a „Kerestelek, fontos lenne beszélnünk!” sok embernél automatikusan rákerülnek a "B" vagy a "C" listára. Nem rossz szándékból, vagy nemtörődömségből, egyszerűen az illető azokkal a dolgokkal foglalkozik, amik a könnyebb és gyorsabb megoldás ígéretét hordozzák.
Beszélj röviden és a lényegről: „Szia, szükségem lenne a jövő évi előrejelzésekre.” vagy „Hívj fel kérlek, hogy érdekel-e még az X ügy.” Amennyiben hangposta üzenetet hagyunk, az ne legyen hosszabb, mint 30 másodperc.
Második lépés: Jelöljünk meg határidőt!
Óvatosan és udvarisan megfogalmazva, az üzenetnek – legyen az hangposta, SMS, vagy e-mail – tartalmazni kell, hogy mennyi időn belül számítunk a visszajelzésre. Nemzetközi kutatások szerint a 4 és 24 óra közti időpont megjelölések a leghatékonyabbak: „Kérlek, estig hívj vissza az X ügyben, egyetlen információ-morzsára lenne csak szükségem!” Az emberek szeretnek elintézni dolgokat, mert a problémamegoldás precíz, értékteremtő és megbízható személyiségnek láttatja saját magukat. Amennyiben azt ígérjük nekik, hogy 1-2 perc alatt elintézhetnek valamit, vissza fognak hívni, ha máskor nem, este a kocsiból a hazaúton. (Duplán önigazoló magatartás: nem csak eleget tesz egy üzleti partner kérésének, még munkaidőn kívül is teszi mindezt.)
Harmadik lépés: említsük meg a konzekvenciákat!
crm, sales, visszahívásFinoman foglaljuk bele üzenetünkbe, hogy mi lesz akkor, ha a visszahívás nem történik meg. Ez nem egyenlő a fenyegetéssel. Másokat fenyegetni általában nem kifizetődő dolog, és nem hozza közelebb az üzleti partnereket sem. A következmények természetes, és döntéseinken kívül álló eredményei egy tevékenységnek vagy tevékenység mellőzésének. Tényszerűen és érzelmektől mentesen. Hangsúlyozzuk a következmények bekövetkezésével kapcsolatos tehetetlenségünket, sőt a következmények elkerülésének érdekében tett erőfeszítéseinket: „Kérlek, hívj vissza még a mai napon X ügyben, mert ellenkező esetben a főnököm nem tudja tovább tartani a kiajánlott árakat. Egy gyors megerősítés is elég, ha érdekel titeket a dolog, harcolok tovább értetek.”, vagy: „Kérlek, hívj vissza délután kettőig, mert 4-re le kell adnunk az anyagokat, és az ügyfelünk nem várhat tovább. Fél perc alatt megbeszéljük, mi kell hozzá, hogy bent maradjatok az üzletben.
Megfogalmazhatunk pozitív opciót is, azaz: „István, kérlek hívj vissza délután kettőig, hogy pontosítsuk az ajánlatotokat, ellenkező esetben úgy veszem, hogy az X szolgáltatást is beleértettétek az ügyletbe.” Pozitív opció lehet maga az előrehaladás is egy ügyben: „István, kérlek hívj vissza délután 5-ig, 30 másodpercedet veszem igénybe, egyetlen kérdésem van az X ügyben és mire otthon beállsz a garázsba, már nálad lesz a frissített ajánlatunk.
Ez megközelítés direkt, határozott és egyenrangú hangvételt jelent, nem behódolót, vagy alárendeltet. Az üzenet velős és tömör, így nagyobb eséllyel ér célt, mivel az emberek az információkat „szkennelik”, automatikusan rangsorolva őket.
A tevékenység kérése, az ügy meghatározása, az időkeret és a konzekvenciák említése azt fogják eredményezni, hogy partnerünk sokkal nagyobb eséllyel jelez vissza.
 
CRM, SugarCRM, zenprise, társadalmi szerepvállalásCRM, SugarCRM, zenprise, letölthető dokumentumok